måndag 21 november 2011

Lite jul från det stora Äpplet

Igår var det lussebullebak med min jultokiga kompis Annanasen (hon heter Anna;). En tradition vi håller stenhårt på! Vi håller också stenhårt på att jag äter upp halva min deg. Hon hade köpt frostspray som hon testade på fönstrena, är imponerad av resultatet. Vi låtsades att det var riktig rimfrost och dimman ute var lite snölik.

Nu när Hellys Jul visar så  mycket fint från London blir jag inspirerad att langa upp några bilder från min tripp till NY för några år sedan. Det var inte alls i juletider utan i september (!) men Macy's Holiday Lane stod i full julprakt. Hade dessutom supertur, det var 25 % rea den dagen... ok de 2 dagarna jag var där. Och andra gången åkte jag dit helt själv för jag var bara tvungen att se det igen;) Man är ju lite svältfödd då i september. Jag undrar om det sen blir mer i december, oj oj oj!


Det var som små rum inredda med gran i olika teman och färger och runt om i rummet fanns pyntet att köpa. Det här verkligen amerikanskt, mycket mycket mycket! Gillar ju det jag även om jag gillar det lantliga, naturliga och jordnära också, fast i vår lägenhet passar inte riktigt den stilen.
 


Så vad bidde det? Det bidde inte så mycket som man kan tror. Blir lite velig och överväldig när det är så mycket, svårt att välja! Och när man är på semester så ska pengarna gå till så mycket, man vill äta gott, se saker, köpa saker och göra allt... Men hela 4 eller 53 st saker blev det: 1 låda med 50 st vitglittriga kottar, 1 snöbollsgirlang, också vitglittrig (jag ÄLSKAR vitglittrigt, alltså den vita varianten som glittrar lite vagt i olika färger) 1 äpple nedan (tänker på NY, så det är både ett pynt och ett fint minne)...

...och denna, min favvo, en snöskakis från Bloomingdale, deras brown bag med kända skyskrapor och kanske är det Rockafellarjulgranen i mitten, som förresten varje år pryds av 30 000 lampor. Hade inte bangat den årliga upptändningen!


Dagens jullåt, en söt liten dänga från 1948, man får en teckad känsla och då tänker man genast Disney och stora tecknade flingor!


Spike Jones & His City Slickers - All I Want for Christmas Is My Two Front Teeth

4 kommentarer:

Helena - Hellys Jul sa...

Åh wow vilka granar! Amerikanarna är så helt galet/fantastiskt duktiga på att klä sina granar. Det liksom täcks från topp till tå och varje barr ska snuddas av ett pynt.
Jättekul att du delar med dig av dessa!

Håller verkligen med dig. Man blir så mätt på alla saker när man står där och det är pynt överallt. Går liksom inte att välja.

Verkligen supersöt liten snökula. Rolig souvenir.

Annanassen sa...

Mycket trevlig julebakstradition tycker jag med! Tror att det relativt snart får bli ett nytt lussebak eftersom katterna går åt här hemma. Nils har fått smak för dem och hans pappa är inte sämre.

Michelle sa...

Åh så mycket fint!!! Everything is really bigger in America :) ..

Ann1 sa...

Haha, kul att du hittade hit, bloggen har 4 år på nacken. Du får gå med "min" grupp "Julstäming & Bjällerklang" på FB och snacka jul!